Funktionaalisen lääketieteen vastaanotto


Mitä funktionaalinen lääketiede on?

Funktionaalinen lääketiede on terveydenhoidon alue, joka painottaa potilaan biokemiallista yksilöllisyyttä, aineenvaihdunnan tasapainoa sekä ravinnon ja ympäristön vaikutusta terveyteen. Funktionaalinen lääketiede pyrkii käyttämään tutkimuksia, joiden avulla voidaan selvittää tärkeimpien kehon toimintakokonaisuuksien tila. Näihin pyritään vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti niin että saavutetaan jälleen tasapaino. Funktionaalinen lääketiede korostaa elämäntapa- ja ravitsemusmuutoksia ja erilaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä unohtamatta kuitenkaan tarvittavia lääkehoitoja.

Muun muassa seuraavat kolme periaatetta ovat tärkeitä funktionaalisessa lääketieteessä

Potilaan yksilöllisyys
Jokaisen henkilön kohdalla esim. optimaalinen vitamiinien ja hivenaineiden ja muiden ravinteiden tarve voi erota huomattavasti. Ihmiset voivat reagoida hyvinkin eri tavoin lääkkeisiin, ympäristömyrkkyihin ja lääketieteellisiin hoitoihin.
Tämän vuoksi on tärkeää, että lääketieteellinen hoito räätälöidään jokaisen yksilön henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Vähäisten oireiden huomioiminen
Pienikin epätasapaino kehossa saattaa ajan mittaan johtaa vakavaan sairauteen. Lumipalloefektin tapaan pienet poikkeamat voivat saada liikkeelle biologisia mekanismeja, jotka lopulta johtavat terveyden heikkenemiseen ja kroonisiin sairauksiin.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa
Ihmiskehoa voidaan parhaiten tutkia ja hoitaa kokonaisuutena. Avustamalla ja lisäämällä kehon luonnollisia parantumismekanismeja lääkäri/terapeutti työskentelee kehon omien säätelymekanismien elvyttämiseksi.

Funktionaalisen lääketieteen vastaanotto poikkeaa pitkän vastaanottoajan lisäksi muutenkin tavanomaisen perinteisen lääkärin vastaanotosta. Hän kartoittaa aina potilaan ruokavalion ja elämäntavat ja selvittää mahdollisista huonoista elämäntavoista johtuvat ravintoainepuutokset ja kehon häiriötilat. Yksilöllinen ja räätälöity ruokavalio ja muut elämäntapaohjeet ovat tärkeitä hoidon kulmakiviä. Toimiva ja luottamuksellinen vuorovaikutus potilaan ja funktionaalisen lääketieteen koulutuksen saaneen lääkärin/terapeutin välillä on merkittävä pysyvän tuloksen saamiseksi.
(lähde: Institute for Functional Medicine, Funktionaalisen lääketieteen yhdistys, ML)

MSQ-kyselykaavake
Funktionaalisen lääketieteen edustajan Maili Lepolan vastaanottoa varten
pdfTulosta ja täytä MSQ-kyselykaavake tästä

maili lepola small
Maili Lepola
Funktionaalisen lääketieteen edustaja


kalender icon Varaa aika netissä telefon icon gron 09 6122 700
HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.
Meiltä saat parturi – ja kampaamopalveluita, kosmetologi- ja hierontapalveluita ja ravintoneuvontaa. Lisäksi tarjoamme funktionaalisen lääketieteen vastaanoton. Meillä on monipuolinen tarjonta sinun hyvinvoinnillesi aivan Helsingin ydinkeskustassa!

Mannerheimintie 6 A 6krs., 00100 Helsinki
puh: 09 6122 700, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aukioloajat
Ma-to 08-19, pe 08-18, la 09-14, Hoidot ajanvarauksella arkisin 8-20