Alopecia

palvikaljuusAlopecia är inte håravfall i sig utan håret bryts delvis av och delvis krossas på undersidan av ditt hårbotten pga. att bindväven som omsluter hårstået plötsligt krampar. Kvar blir friska helt eller delvis livskraftiga hårrötter.


Det finns olika grader av alopecia:
  • Punktvis alopecia (benägenhet för alopecia) är den lindrigaste formen. Den kan inte ses med blotta ögat utan kan endast upptäckas vid en hårrotsanalys utförd med mikroskop.
  • Alopecia areata är fläckvis skalliget. Dessa är små till stora runda områden där hår saknas, de kan framträda var som helst på huvudet och då flere runda områden går ihop kan de bilda assymetriska former.
  • Alopecia totalis - Hår på huvudet saknas fullständigt och ofta saknas också ögonfransar och ögonbryn.
  • Alopecia universalis - All behåring på kroppen har försvunnit.

På HårAkademin har vi forskat i alopecia sedan 1989. Alopecia projektet varade i 4 års tid. I projektet deltog läkare och en psykoterapeut. Ur testgruppen valdes ut personer som lider av alopecia och vars hår inte växt ut av sig själv på 3 år. Målet med projektet var att bevisa att det är möjligt att påverka hårväxten med hjälp av våra behandlingsmetoder och att det är möjligt för personer som lider av alopecia att få tillbaka sitt hår.

Vi på HårAkademin har framgångsrikt hjälpt många kunder som lider av alopecia.

Misstänker du att du lider av Alopecia, boka tid för en hårrotsanalys.

kalender icon Boka tid på nätet telefon icon gron 09 6122 700

Alopecia

palvikaljuus

Talgkvalster

talipunkki

DHT

dht
Vi på HårAkademin är specialiserade på håravfall och hårbottens problem. Sedan 1985 har vi undersökt de bakomliggande faktorerna som förorsakar håravfall.
Vi erbjuder hårrotsanalyser, hårbottenundersökningar och behandlingar. Därtill erbjuder vi samtliga frisörtjänster för såväl damer som herrar, kosmetolog- och massagetjänster, kostrådgivning och mottagning i funktionsmedicin. Vi har ett mångsidigt utbud för ditt välbefinnande i centrum av Helsingfors!

Mannerheimvägen 6 B 6vån., 00100 Helsingfors
tel: 09 6122 700, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppethållningstider
Må-fre 08-18. Behandlingar med tidsreserveringar vardagar 7-20. Behandlingar med tidsreserveringar fredag endast per telefon 09 6122 700 eller 0400 615 465.