DHT

dhtDet manliga hormonet testosteron förorsakar inte håravfall i sig, men då testosteronet omvandlas till dihydrotestosteron är det en orsak till håravfall främst hos män. DHT förorsakar även hos kvinnor håravfall i någon mån men vanligen först i övergångsåldern. Kvinnor har lägre testosteron nivå än män därför förorsakar DHT inte total skallighet hos kvinnor. Anlagen för DHT ärvs från föräldrarna, antingen från mors eller fars släkt. DHT är ett problem man får dras med hela livet men det går att sköta.

Ett runt område där håret tunnas ut som sakta växer sig större i bakhuvudet kan ses som ett tecken på DHT. Om håret tunnas ut på andra ställen av huvudet är det inte förorsakat av DHT. Även övriga orsaker som förorsakar håravfall kan förekomma i bakhuvudet tillsammans med DHT.

Misstänker du att du lider av DHT, boka tid för en hårrotsanalys.

kalender icon Boka tid på nätet telefon icon gron 09 6122 700

Alopecia

palvikaljuus

Talgkvalster

talipunkki

DHT

dht
Vi på HårAkademin är specialiserade på håravfall och hårbottens problem. Sedan 1985 har vi undersökt de bakomliggande faktorerna som förorsakar håravfall.
Vi erbjuder hårrotsanalyser, hårbottenundersökningar och behandlingar. Därtill erbjuder vi samtliga frisörtjänster för såväl damer som herrar, kosmetolog- och massagetjänster, kostrådgivning och mottagning i funktionsmedicin. Vi har ett mångsidigt utbud för ditt välbefinnande i centrum av Helsingfors!

Mannerheimvägen 6 B 6vån., 00100 Helsingfors
tel: 09 6122 700, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppethållningstider
Må-fre 08-18. Behandlingar med tidsreserveringar vardagar 7-20. Behandlingar med tidsreserveringar fredag endast per telefon 09 6122 700 eller 0400 615 465.