Annikki Hagros-Koski en föregångare i hårbranschen

Annikki Hagros-Koski har studerat vid Helsingfors universitet till Naturvetenskaplig kandidat. Hon utexaminerades 1970.

Hon inledde sin karriär i hårbranschen 1971 då hon grundade Salon Alexandra i Helsingfors centrum. Salon Alexandra hade då Finlands största varusortiment av hårvårdsprodukter och som bäst över 30 frisörer. Vid sidan av Salon Alexandra grundade hon senare barberare Alex i Georgspassagen i Forum samt Pikku Alexia i samband med Salon Alexandra. Detta medförde att Hagros-Koski hade ett fullständigt hårimperium för så väl damer som herrar och barn.

Annikki Hagros-Koski intresserade sig för hårbranschen pga. av egna problem med håravfall. Det fick henne att resa runt världen i hopp om att finna en lösning för hennes hårproblem. När dessa inte stod att finna vare sig av läkare eller från hårbranschen beslöt hon sig för att själv börja forska i ämnet. På den vägen grundade hon HårAkademin (HiusAkatemia.)

annikki smallSedan 1985 har hon undersökt hårrötter med hjälp av mikroskop för medicinskforskning, detta för att utreda de bakomliggande orsakerna till håravfall. På basen av sina fynd har hon utvecklat behandlings-metoder för hår och hårbotten. I dessa omfattande forskningsprojekt har hon bl.a fått hjälp av läkare, kemister och näringsterapeuter.

Annikki Hagros-Koski är idag en efterfrågad utbildare och föreläsare. Hon har översatt boken ”Kauniit hiukset” från engelska till finska (WSOY) och skrivit 2 läroböcker för hårbranschen. Därtill har hon skrivit mängder av artiklar och fungerat som kolumnist i 10 år för Pinni, en yrkestidning för hårbranschen.

En av karriärens absoluta höjdpunkter har varit 2004 när hon mottog ”Hårbranschens oscar- statyett” i London, SALON ENTREPRENEUR OF THE YEAR, multi-unit gategory, 2004 Global Salon Business awards.

Annikki Hagros-Koski har för 40 år som företagare den 8.11.2013 beviljats Företagarkorsets diamantkors av Finlands företagare.

Annikis hårblogg (endast på finska)
Vi på HårAkademin är specialiserade på håravfall och hårbottens problem. Sedan 1985 har vi undersökt de bakomliggande faktorerna som förorsakar håravfall.
Vi erbjuder hårrotsanalyser, hårbottenundersökningar och behandlingar. Därtill erbjuder vi samtliga frisörtjänster för såväl damer som herrar, kosmetolog- och massagetjänster, kostrådgivning och mottagning i funktionsmedicin. Vi har ett mångsidigt utbud för ditt välbefinnande i centrum av Helsingfors!

Mannerheimvägen 6 B 6vån., 00100 Helsingfors
tel: 09 6122 700, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppethållningstider
Må-to 08-19, fre 08-18. Behandlingar med tidsreserveringar vardagar 7-20. Behandlingar med tidsreserveringar fredag endast per telefon 09 6122 700 eller 0400 615 465.